Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 28 januari 2018

Aldrig mer av Sara Larsson

Andrea är snart 16 år och nu är hon på väg från  Bukarest till Madrid för att arbeta på en restaurang.  Men det hon inte vet är att hon är såld som sexslav.
Andrea hålls inlåst i en liten lägenhet där hon misshandlats och våldtas tills hon säger att hon är en hora.
Hon får börja att "jobba" och får order om att göra allt vad kunden önskar. Andrea vaktas hela tiden av en hallick. Livet blir ett mardröm.
Senare förflyttats Andrea till Stockholm ett land som hon inte vet något om.
Där får hon ta emot torskar i ett rum eller på ett hotell eftersom det är förbjudet att köpa sex i Sverige.
Efter att blivit våldtagen hundratals gången,  bestämmer sig Andrea för att aldrig mer ska en man få röra henne, oavsett konsekvenser.
Ted en gift fyrabarnsman köper ofta sex när han är på affärsresa till Stockholm.
Men en dag får han ett lila brev, någon vet om det. Han måste börja ta ansvar för det han gör.
Patrik en terapeut som arbetar på en prostitutions mottagning , där man försöker hjälpa män som köper sex. Han har en skuld att betala.
En gång är han med på Malmskillnadsgatan när polisen tar en man som betalar en minderårig flicka. Men Patriks magkänsla säger att  mannen talar sanning  när han påstår  att han inte är där för att köpa sex.
Ett högaktuellt ämne om trafficking och prostitution som sker i hela Europa.
Jag ger den 4+/ 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar