Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 12 september 2017

Pakten av Michelle Richmond

Nygifta paret Jake och Alice får ett märkligt erbjudande efter sitt bröllop. De kan få gå med i något som kallas Pakten. Den går ut på att deras äktenskap ska bli långt och lyckligt.
Allt de behöver göra är att följa vissa regler, som att alltid svara i telefon när make /maka ringer. Ge varandra en present varje månad, behöver inte vara något märkvärdigt och göra en resa tillsammans  varje kvartal.
Personer från samhällets toppskikt är medlemmar, men träffar man någon ute låtsas de inte känna igen varandra. Däremot har medlemmarna fester tillsammans.
Är det något problem mellan makarna hjälper medlemmarna och stöttar varandra.
Man får aldrig nämna Pakten för någon utomstående.
Till i början sveps Alice och Jake med, tills en av dem gör ett misstag.
När det går upp för dem vilket kontrakt de skrivit under, börja deras liv framstår som en ond dröm.
Äktenskapet liksom Pakten är så länge man lever och Pakten mål är att det förblir så. Till varje pris.
En psykologisk thriller i sektmiljö.
Den får 3 / 5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar