Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 2 mars 2017

Jonathan bortom all kontroll av Meg Rosoff

Jonathan har precis flyttat till New  York och hittat en lägenhet på Manhattan. Men han misstänker att ägaren är i fängelse och kan komma och ta tillbaka den, när som helst.
Arbete hjälper hans kompis Max honom att få på en reklambyrå. Det är bara det att han tycker det är trivialt och själsdödande. Men det ger pengar till hyran.
När Jonathans bror får ett arbete i Dubai lämnar han sina två hundar hos honom. De blir snabbt huvudpersoner i Jonathans liv. Till hans flickvän Julie stora irritation, som efter fyra år flyttar ihop med honom.
Bordecollien Dante och cokerspaniel Sissy ger han mänskliga egenskaper och oroar sig ständigt att de inte ska må bra. Jonathan uppsöker veterinären för att han är orolig att de ska ha ångest,  över att vara ensamma hemma hela dagarna.
Han överför sin egen oro över livet och världen, vilket är rörande och ibland roligt.
Julie önskar att Jonathan vore rikare, hade ett mer statusfyllt arbete och en annan sorts humor, Jonathan däremot är lycklig för att Julie valt att vara tillsammans med honom, samtidigt livrädd för att vara tillsammans med henne för alltid.
Jonathan som fantisera om andra kvinnor som han möter.
En komiskt, romantisk roman om en man med tilltrasslade relationer.
Den får 3/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar