Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 10 mars 2016

Kanske i morgon Felicia Welander

Eva och Monika två kvinnor som båda bär på en stor sorg. De bor grannar i en Stockholmsförort, ungefär lika gamla,, men känner inte varandra.
De har olika personligheter. Monika glad och sprudlande, tacklar sin sorg genom att leva livet och njuta av allt från en tur med motorcykel till en god bakelse. Klär sig i färgglada kläder och alltid med  rött läppstift.
Eva däremot släpar sig till arbetet och längtar hem till sitt tysta hus, med nerdragna persienner. Där dricker hon kaffe i bästa fall lite fil. Kan inte äta eller sova. Tänker på hur hon ska kunna ta livet av sig.
När Monika upptäcker sin ledsna granne knackar hon på för att bjuda på kaffe men ingen öppnar. Monika ger sig inte utan fortsätter att knacka på och en dag öppnar Eva.
Där igenom uppstår en ofrivillig vänskap. De gör en resa tillsammans på Monikas motorcykel. En resa som kommer att förändra dem.
Boken ställer frågan hur mycket ska man bry sig om sina medmänniskor, hur mycket ska man tränga sig på någon som mår dåligt.
Boken får 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar